You are currently visiting Loints of Holland (NL)

Do you want to visit this page in your own language? You can always switch in the footer later.

 

  • Gratis verzending en retour

Loints of Holland

Loints of Holland is een duurzaam schoenenmerk, ontworpen in Nederland, geproduceerd in Europa en gestart in 1918.

Als sterke voorstanders van een gezonde levensstijl ontwerpen we schoenen die symbool staan voor eindeloos draagcomfort. Je lichaam verdient zorg. Onze collecties zitten vol met levendige kleuren en mooie, innovatieve vormen om je garderobe een unieke twist te geven.

We willen met iedereen onze creativiteit, onze keuze voor een gezonde levensstijl en de positieve effecten van onze filosofie op het milieu delen.

Comfort

Met ruim 100 jaar ervaring in het ontwerpen en maken van comfortabele schoenen gaan onze vakmensen dagelijks de uitdaging aan om design en pasvorm perfect samen te laten smelten.

Samen met gespecialiseerde leestenfabrieken in Europa ontwikkelen we leesten met een ideale anatomie, lengte en wijdte. Gecombineerd met soepele leersoorten, flexibele zolen en verende voetbedden, zorgt dit voor optimaal loopcomfort.

Design

In het Loints of Holland-hoofdkantoor in Sprang-Capelle werken we met veel zorg en aandacht aan het ontwikkelen van onze collecties. Hier worden elk seizoen nauwkeurig de mooiste kleurenthema’s samengesteld, onderzoeken we welke klassiekers we nog een seizoen willen behouden en werken we samen met onze partners aan nieuwe, innovatieve en karakteristieke modellen en designs.

Alle tijd en energie die hierin gaat, resulteert in een typisch Loints of Holland-handschrift dat sinds jaar en dag herkenbaar is.

Duurzaamheid

Loints of Holland-schoenen zijn duurzaam in ontstaan en in gebruik, zorgvuldig ontwikkeld en verantwoord geproduceerd in onze eigen fabriek in Hongarije, Europa. Sinds de jaren zestig lopen we voorop op het gebied van duurzame schoenenmode. Het zit in ons bedrijfs-DNA om er alles aan te doen om onze duurzame reis naar de toekomst voort te zetten.

Lederfabrik Heinen is al jaren onze partner als het gaat om leer. Hun terracare®-leer wordt zo milieuvriendelijk mogelijk geproduceerd: dankzij een minimaal verbruik van hulpbronnen, transparante oorsprong van grondstoffen en een optimaal recyclingpercentage.

Innovatie

Innovatie en vindingrijkheid zijn twee van de belangrijkste waarden bij Loints of Holland. In de loop der jaren hebben we verschillende nieuwe fabricagemethoden, zolen, leesten en constructies ontwikkeld en geïntroduceerd.

Baanbrekend zijn onze "Turbo"-fabricagemethode en de gecombineerde constructie van de "Natural"-groep. Vorig seizoen hebben we onze nieuwste innovatie geïntroduceerd: de "Forward"-groep. Forward schoenen combineren een sportieve, casual look met een extreem comfortable hakhoogte die vergelijkbaar is met een lage hakschoen. Een perfecte combinatie!